Ik moet even wat kwijt hoor! Dat ik een groot voorstander ben van netwerken in al zijn vormen is je vast niet ontgaan. Dat ik mensen probeer te stimuleren ook, meer of beter te gaan netwerken mag ook bekend zijn, toch?
En wat is nu een betere stimulans dan een paar succesverhalen?
Komen ze!

Twee weken terug informeerde een opdrachtgever of ik misschien iemand wist die haar kon helpen met grafisch ontwerp. Die wist ik wel! Ik heb haar samengebracht met een ontwerpster die ik ken, wiens werk ik ken en naar wie ik met vertrouwen anderen doorstuur. Mijn netwerk is kostbaar, dus ik let er zoveel mogelijk op dat betrokken partijen ook echt blij worden van zo’n actie.
Vanmorgen kreeg ik het bericht dat het een match is en dat ze gaan samenwerken. (Extra leuk dat we nu deel uitmaken van hetzelfde team en ons contact nu dus weer heel anders wordt.)

Het is ontzettend leuk om je netwerk zo in te zetten! Je helpt verschillende mensen een stap verder en dat helpt jou uiteindelijk ook verder.

Eind vorige week legde een andere opdrachtgever mij een probleem voor waar ik geen oplossing voor wist. Door de vraag uit te zetten in een besloten netwerk met professionals, was er binnen een paar uur via-via een match voor haar. Via een relatie die ik absoluut vertrouw in haar oordeel; ook deze naam kon ik met een goed gevoel doorgeven.
Ook dat is de kracht van een goed netwerk. De kwaliteit van je netwerk is zo goed als de kwaliteit en diversiteit van je connecties. Zo kun je bijna altijd voor elk probleem een oplossing bieden.
Dit zijn maar twee van de acties van de afgelopen tijd. Maar ik word er ontzettend vrolijk van als het zo uitwerkt. De kracht van doorverwijzingen.

Ik heb het zelf al vaker ervaren: als jij werkt voor je netwerk, werkt je netwerk voor jou!

Want dit was wat ik terugkreeg:
Een paar weken geleden was het qua opdrachten even wat magertjes in mijn ondersteuningsbedrijf. 
En zoals ik altijd adviseer, heb ik dat laten weten op social media. Waarop mijn prachtige netwerk deed wat het altijd doet. Binnen een dag viel er een berichtje op mijn virtuele deurmat: Of het klopte dat ik wat tijd had. Er was namelijk wegens ziekte werk aan de winkel bij het bedrijf waar een oud-collega werkte. Na wat onderhandelen kon ik beginnen aan een nieuwe opdracht voor een paar maanden. 

Dát is de kracht van een goed (onderhouden) netwerk.

(Net)werk ze! 

Afdrukken E-mailadres